Om vrede, min! – og om Alt for Damerne, der åbenbart skrives af idioter

Jeg er for det meste ikke i super god kontakt med min evne til at blive vred, så måske burde jeg i virkeligheden takke Alt for Damerne for at minde mig om, at den findes. Vreden. Det har jeg nu ikke tænkt mig.

Den ligger der hele tiden, vreden, latent under huden, og den udløses for fuld kraft, når mennesker med stor magt bruger deres magt til at træde på mennesker uden magt. Mennesker, der i forvejen ligger ned.

Alt for Damerne er et magtfuldt medie. Deres vinkel på virkeligheden kommer vidt omkring, og deres målgruppe er kvinder. Og nu er det så, at jeg spørger åbent, hvad er deres budskab, når de på forsiden af dette uges blad skriver:

Alt for Damerne i denne uge - foto af @tanhas på Instagram
Alt for Damerne i denne uge – foto af @tanhas på Instagram

Jeg kan ikke læse det anderledes, end at de mener, at voldtægt kan være ofrets skyld? – og her er det så, at mit blodtryk stiger, og jeg kan smage min vrede i munden. Hvad helvede bilder de sig ind? Voldtægt er aldrig – som i aldrig, aldrig, aldrig (!!!!) – ofrets skyld.

Men selv uden skyld, kan skyldfølelse fylde hos ofre. Er det muligt, at Alt for Damerne er  så ignorante indenfor egen målgruppe, at de end ikke ænser, at de med den overskrift risikerer at puste til skyldfølelsen hos ofre for seksuelle krænkelser? For hvis ikke det er dumhed, er det jo ondskab.

Kære Alt for Damerne, jeg håber, at I får trukket ugens blad tilbage hurtigere end kvikt. Jeg håber, at I smider et nyt temanummer på gaden, hvor I gør jeres ypperste for at fortælle alle jeres læsere, at seksuelle krænkelser aldrig er i orden. At de aldrig kan undskyldes, og at offeret aldrig bærer skylden.

… og så kan I jo donere overskuddet fra jeres temanummer til Center for Voldtægtsofre – der er desværre nok endnu mere brug for støtte i en tid, hvor blade trykker så stupide forsider.

Og ja, jeg har godt læst, at I siger undskyld nu, men jeg forstår ikke jeres undskyldning. I kunne jo bare have ladet være. I kunne have tænkt jer om. Det er sg da en forpligtelse, man har, når man sidder for enden af så magtfuldt et medie.

7 Replies to “Om vrede, min! – og om Alt for Damerne, der åbenbart skrives af idioter”

  1. Som offer/overlever efter et overgreb kan jeg kun erklære mig enig. Jeg har på INTET tidspunkt følt skyld, og jeg kommer aldrig til det. Men det er der andre, der gør! Jeg bliver vred over, at der sidder så tåbelige mennesker, der 1) får ideen 2) synes, at det er en god ide og 3) godkender den. De aner tydeligvis ikke, hvad de taler om, men som offer/overlever melder jeg mig frivilligt til at give dem et kursus!

    Det er fint, at de gerne vil have mere kant og være mere provokerende – men det der er hverken kant eller provokation – det er rendyrket idioti – og jeg væmmes!!!

  2. Tak fordi du gør opmærksom på det; hvor er det talentløst, ignorant og fordømmende at sætte sådan en overskrift på forsiden!

  3. Vreden er forståelig. En helt igennem tåbelig ‘overskrift’ på en ellers udmærket artikel! Smarte appetitvækkere af denne type er både idiotiske og sårende, for mange kommer aldrig længere end til at se bladets forside i kiosken. Men det er i det mindste godt, at så mange har reageret på det.
    Og så lige et forsinket Tak og Godt Nytår til dig og dine. Jeg glæder mig til at læse med på jerees nye blog også, her i 2014 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *