Om internetfællesskaber og teststrik

Faktisk kan jeg ikke huske, om det var Ravelry, der inspirerede mig til at blogge, eller om det var blogging, der inspirerede mig til at udforske Ravelry, og egentligt er det jo heller ikke rækkefølgen, der er vigtig.

Det vigtige er, at både blogging og Ravelry har givet mig mulighed for at deltage i fællesskaber, som jeg ikke ville have været foruden. Fællesskaber, hvori folk er så generøse, åbne og imødekommende, at jeg gang på gang er blevet helt ufatteligt rørt over, hvilken grad af tillid, der bliver vist og hvilken grad af hjælpsomhed, der bliver udøvet. Det er stort, og det er dejligt at være en del af.

Forleden sad jeg (som illustreret nedenunder) og svedte med oversættelsen af min opskrift ‘Små Skridt’.

Da jeg var færdig, var jeg langt fra sikker på, at jeg havde fået det hele oversat rigtigt, at mine instruktioner var klare også på engelsk, og at grammatikken var forholdsvis fejlfri.

Hvad gør man så? Jeg gik på Ravelry og ind i en gruppe, hvor folk, der gerne vil have testet deres opskrifter for fejl, mødes med folk, der gerne vil strikke alle disse helt spæde mønstre, og der fandt jeg hjælp nærmest med det samme.

Så nu sidder jeg her i min stue i lille Danmark og glæder mig over, at der lige nu sidder dygtige kvinder i helt forskellige dele af verden og strikker på mit mønster, mens de kritisk noterer alt fra stavefejl, til forglemmelser  og forkerte beregninger. Der sidder en i Sverige, en i Frankrig, to i Canada og en hel håndfuld godt fordelt udover USA.

Det er sg da stort! 😀

12 Replies to “Om internetfællesskaber og teststrik”

  1. Det er simpelthen så fantastisk, Rikke, og jeg bliver så rørt over al den varme og generøsitet. 🙂

 1. Jamen, hvor fedt! Elsker virkelig både blogverden og Ravelry, og ja – det er så skønt så åbne og hjælpsomme folk er. Syntes det er så super at du får opskriften lavet på engelsk også – for den fortjener det! Jeg er snart igang med tæppe nr 2 – bare fordi jeg ikke kan lade være, og fordi jeg har nogle skønne pigenuancer i tankerne.

  1. Det er skønt, skønt, skønt. Og jeg synes, at det er ligeså skønt, at du har lyst til at strikke endnu et tæppe. 😀

 2. Jeg ved med sikkerhed bloggen kom før Ravelry. Men hvor er det vildt, med alt det fællesskab der er at finde derude. Det bliver spændende, når tilbagemeldingerne begynder at strømme ind 🙂

  1. Godt, at du har styr på historikken, Pernille. 🙂 Ja, jeg er også spændt på tilbagemeldingerne – jeg har hørt, at der skulle være en liste undervejs med grammatiske fejl. Jeg håber, at jeg kan lære af processen, så jeg fremover kan skrive mere korrekt på engelsk (det er først nu, jeg opdager, at jeg skulle have lyttet efter i gymnasiet ;-)).

 3. Jeg er selv blevet meget positiv overrasket i forhold til den verden der åbnede sig op for mig efter jeg er begyndt at blogge og jeg tror ikke kan hel man kan forstå det, hvis ikke man er en del af det, havde fx en kollegae der mente at det at blogge var det samme som at råbe ned i en spande, man hørte kune sit eget ekko, det viser bare hvor lidt han ved.

  1. Ja, jeg finder det i hvert fald langt mere sjovt og givende end at råbe i en spand. 😉

   Generelt tror jeg, at det kan være svært at forstå fælleskaber, som man ikke er en del af. På den måde kan jeg, når jeg bliver mødt af uforståenhed bruge det som en reminder om, at jeg skal huske at holde mig åben og ikke fordømmende også i forhold til typer af fælleskaber, som jeg ikke er en del af, og som jeg har svært ved at forstå. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *