Når moderen laver ingenting

Hvad går den nyvundne frihed så med, tænker du måske? Eller nej, det gør du nok ikke, men som du nok har gættet, har jeg alligevel tænkt mig at fabulere lidt om det.

Jo, ser du, jeg går lige og genopdager den lille lykke, der er forbundet med rent sengetøj og nyskurede gulve. Det er en sjælden glæde i dette hus, kan jeg godt afsløre uden at sige for meget.

Jeg går og spekulerer over, hvad jeg skal servere for gode venner i weekenden, og selv om jeg ikke rigtigt kan komme på noget, hygger jeg mig alligevel med spekulationerne, der stadigt er så spæde, at de dårligt kan kaldes planlægning.

Måske skulle jeg snart få afsluttet Rockefeller? Eller måske trænger en lille barselsgave sig i virkeligheden mere på?

Måske kan jeg i virkeligheden sagtens få endnu en dejlig dag til at gå, mens jeg laver ingenting og tænker måske?

Det er måske ikke så ringe endda?

Edit:

Ha, og så læste jeg lige mit eget indlæg og måtte grine lidt i skægget over mit laven ingenting. For at lave ingenting er for mig ikke det samme idag, som det var for 16 år siden, før jeg blev nogens mor. At lave ingenting i huset med de halv-mange børn i alle aldre kan nemlig sagtens indbefatte et sted mellem 3 og 6 vaske med efterfølgende tørring og sammenlægning, 3 hovedmåltider tilberedt i de store gryder, et uendeligt antal henten og bringen hist, pist og alle vegne samt en let støvsugning af omkring 200 m2 (de andre 200 m2 kan vente til en anden dag).

At gøre køleskabet rent, bære blespande ud, hænge nyt toiletpapir frem og tømme og fylde opvaskeren et par gange på en dag hører også til at lave ingenting. Hertil kommer selvfølgelig luksustjanserne, som babykysning, tånuldring, lektiehjælp, trøst og kram ad libitum, børnebadning og putning.

Måske er der alligevel ikke noget at sige til, at potteplanterne dør, fordi jeg glemmer dem, og jeg falder let i søvn, når jeg rammer min seng. 😉

4 Replies to “Når moderen laver ingenting”

  1. Jep kender godt det og lave ingenting 🙂 det kan nemlig blive til meget på en gang . Endnu et dejlig billed af næsten min trold 🙂

    1. Jeg øver mig, Heidi, men der er bare mange helt praktiske opgaver i sådan en storfamilie. 😉

    1. Tak! 🙂

      Det skal nu ikke afføde respekt, snarere et: “Så slap dog af, kvinde!”. Jeg øver mig på at lade nogle ting ligge (altså flere end dem, der allerede bare får lov til at ligge, fordi kræfterne simpelthen ikke slår til).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *