Haveterapi – postkort fra et udeliv

En af de mest priviligerede ting ved at kunne ytre sig på egen kanal er, at jeg selv kan vælge tema og vinkel på alt det, som jeg skriver om.

Jeg har friheden til eksklusivt at kigge derhen, hvor jeg har lyst. Derhen hvor jeg bliver glad, hvor jeg kan mærke min sjæl vokser, hvor tiden forsvinder og hjerterytmen passer med virkeligheden.

Jeg kigger ud, ud under åben himmel, hvor sneen ligger tungt, og der endda varsles mere. Men jeg kigger også – og måske især – frem, frem mod lunere dage.

Derfor har jeg valgt, at jeg de næste 14 dage hver dag her på bloggen vil poste et postkort fra udelivet. Vægten bliver lagt på billeder, der gør mig godt, men jeg kan muligvis ikke holde ordene tilbage, og hvis det er tilfældet, får de også lov til at tage plads.

Jeg er inspireret af Signe Wenneberg, hvis interviewbog “Haveterapi” jeg faldt over forleden på bogudsalget. Det er en på alle måder dejlig bog med både ord og billeder om alt det gode, som udelivet giver os. Det er også en bog, der beder om at blive givet videre, blive delt, og det vil jeg gøre.

Hvis du har lyst til at være den næste, der overtager mit eksemplar af Signes fine bog, kan du gøre én af to ting.

Du kan enten skrive en kommentar under dette indlæg, eller du kan (hvilket jeg (også) ville elske) vise nogle af dine egne havebilleder frem på din blog og linke til dette indlæg.

Om to uger (der er vi vist i nærheden af noget påske) trækker jeg lod mellem kommentarer og backlinks. Indtil da poster jeg løbende postkort fra mit eget udeliv – det første kommer lige om lidt. Har du lyst til at lege med? 🙂

________________

Dette indlæg er en del af en serie, hvor jeg poster billeder fra mit udeliv. Billeder der giver mig ro i krop og sjæl, og som gør mig grundglad for at være et priviligeret menneske, der lever lige her blandt så megen skønhed. Du kan se alle indlæggene i serien her.

22 Replies to “Haveterapi – postkort fra et udeliv”

 1. Hvor jeg dog glæder mig til at sætte macrobojektivet på og lægge mig ude i jordbærbedet… ikke mindst efter at have set dit første postkort.

  (-jeg gider også godt vinde bogen) 🙂

  1. Ja, vi trænger til at kunne tage fotos i alle mulige og umulige vinkler uden at få forfrysninger i både det ene og det andet. Billedet af de snedækkede krokus herover kostede mig både våde og kolde natbukser idag (men det var det værd, jeg havde en fest!). 😀

 2. Du kan også regne med Postkort fra et udeliv fra mig, Erika, dejligt initiativ.
  Jeg har så mange udebilleder liggende i mit bibliotek, jeg vil hente et derfra med det samme.

  Med sne på tror jeg, for sådan holder jeg også rigtigt meget af livet uden for stuerne…

 3. Det er en dejlig idé. Man har lige lidt lyst til at glemme, at der er noget, der hedder “udenfor” lige nu, men der er jo altid et motiv. Ligegyldigt hvordan vejret er.

 4. Jeg fandt din dejlig blog via Nola og har straks taget udfordringen op og lavet et postkort fra udelivet. Utroligt smukke billeder du har taget!

 5. Jeg har ingen have. endnu. Drømmer voldsomt om en. Til gengæld har vi en gård. Og snart vores egen franske altan, hvis alt går vel. Og den skal der gro noget på

 6. Jeg vil med glæde inspireres til at være mere ude, – bor et sted med ret meget natur/have, og overvældes egentlig bare af de mange arbejdsopgaver ude! Så ja tak til ude(arbejds)glæde…

 7. Det ser ud til, at min selvhostede WP-blog ikke kan samle backlinks op fra Blogger-blogs (måske Blogger mærker sine udgående links med et #nolink ligesom Twitter?). Anyway, når jeg ser postkort, der ikke kommer som backlinks, poster jeg dem som kommentarer her i tråden, så I andre kan se dem.

  Her kommer et postkort fra Madame:
  http://huskebloggen.blogspot.dk/2013/03/mens-vi-venter.html

 8. Sjov idé – udeliv betyder alverden for mig. Især i Grønland, hvor det er med at nyde vejret når det er der – så kan strygetøjet vente. Det er lige før jeg skal have psykologhjælp, hvis jeg er tvunget til at være inde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *